DSC05728.JPG

Stetind - Norges Nasjonalfjell

Landemerket har vært en veileder for fiskere på vestfjorden i uminnelige tider. Gjentatte forsøk på å bestige tinden på 18- og begynnelsen av 1900-tallet ble stanset av “de ti forbitrede fingertakene”. I 1910 fikk “Gudenes ambolt” sin første bestigning, er det blitt din tur i år?

Det er i hovedsak to klatreruter til Stetinds topp.

Normalruta. Normalruta med “fingertakene”(kan sees rett i front på bildet over). Ruta består i hovedsak av klyving langs den eksponert ryggen som fører fra “Halls fortopp” til Stetind. Midt på ryggen er det et klatreparti(fingertakene) på grad 4+, dette er noe de fleste mestrer uten tidligere klatreerfaring dersom de er i god form og liker en utfordring. Man bør heller ikke ha mer en normal høydeskrekk.

Sydpillaren. Sydpillaren er hele venstresiden av fjellet slik den sees på bildet øverst. Ruta er på ca 10 taulengder, med klatring opp mot grad 6. Det forutsettes derfor endel klatreerfaring på denne turen. Spør om du er i tvil på hvilken vei som er den rette for deg!

Velg kvalitet! På turer i eksponert alpint terreng holder vi gruppene små. Maks 2 pers. pr. guide. Dette er for å sikre god oppfølging hele veien, det gir rett og slett en bedre og sikrere opplevelse.

Når: Normalt fra midten av juni og noe ut i september.

Tid: 8-12 timer.

Antal: 1-2 pers pr. guide.

Pris: 1 pers: 5500,- 2 pers 7500,-

Prisen dekker: Fjellfører for en dag, Klatreutstyr, alle førerens utgifter.

Obs: Med “Fjellfører for en dag” menes fjellfører for en dag. Hvis været eller forholdene gjør turen vanskelig å gjennomføre vil guiden tilby alternative turer eller annet opplegg. Dagen skal bli en å minnes!

15% rabatt om man gjør reisen uten fly!